Varfor vi dansar!!

Fick den har lanken av en flicka har pa IBM. Det har ar sa fascinerande. Man vill aldrig att det ska ta slut. Se och Njut!


300 Price Checks.....

...det ar hur mycket jag har kvar innan jag gor en Falling Down. Om jag far gora mer an max 300 till kommer jag att spara ur. Jag kommer att ta pa mig svarta brallor, vit skjorta och en rod slips. Sen skall jag bara ga ut fran kontoret. Men innan det kommer jag att halla mjolken over den spanska programmerarbruden. Sen skall jag bara ga pa stan och javlas med allt och alla. Jag kommer att sparka folk som gar sakta framfor mig i arslet. Jag kommer att kasta sten pa hundjavlar som skiter overallt och jag kommer att punktera dacken pa zigenarnas husvagnar. De star en bit fran kontoret och har gjort en hel gata till sin egendom och sophog.

Lat oss be att jag bara far gora 299 price checks till.


En helg att minnas

På grund av för mycket att göra och brist på energi har bloggandet uteblivit de senaste veckorna. Men nu jävlar är det dags igen. I helgen var jag tillbaka i Stockholm för att delta i konferensen med Labbet. Vi åkte ut till Nässlingen där vi spenderade hela fredagen och halva lördagen. Precis som väntat var det en riktigt rolig fest. Jag skriver fest för det är trots allt vad konferenser brukar vara. Nivån sattes redan i bussen på väg från kontoret då det bjöds på låga skämt. Jag stog nog för hälften av dem men eftersom folket på kontoret inte fått höra dem på länge bjöd de därför på skratt. Detta får mig att må bra. Jag gillar när folk skrattar åt mina skämt. Det får mig att älska dem?.typ. Mitt i bussresan fick jag även reda på att jag blivit morbror för tredje gången. Välkommen till världen Leon, för han skall heta Leon!!

Konferensen började med att vi blev indelade i grupper och skulle hitta på låtar till våra produkter. Vi fick så klart inspireras av existerande låtar. Smarta som vi var tog vi ?we are the world? och bytte ut några ord i texten mot produktspecifika ord. Det blev schlagerklass på det hela, och med det menar jag katastrofalt. Vi hade ingen chans mot en av grupperna som, i jämförelse med oss, lät sjukt proffsiga. Efter denna tillställning fick vi fritt schema. Vi var fria att göra det som föll oss in. En del gick och spelade fotboll i bara överkroppar i det fina vädret likt gladiatorer som tränar inför deras nästa kamp. Andra reste tillbaka till sin barndom när de hoppade i vattnet från bryggan. För en kollega gick det dock inte så bra då han stukade foten och fick senare hämtas med ambulanshelikopter. Eftersom jag aldrig åkt helikopter blev även jag frestad att stuka foten. Jag gjorde inte det utan gick istället omkring och njöt av det fina vädret och den fina atmosfären. Var i och för sig och sköt lite soft air gun med några kollegor. Tyvärr hade vi inga rörliga måltavlor som man hade velat.

Efter den fria stunden var det dags för middag och dricka. Det tog inte lång tid innan den första snapsvisan och sjungandet eskalerade till en tävling om vilket bord som sjöng den bästa av snapsvisorna. Det slutade med att vårt bord började sjunga snuskvisor. Detta påminner mig om att jag måste lära mig balladen om Theobald Thor. Efter middagen gick några och bastade. Jag anslöt mig till trubadurerna och sjöng den enda låt jag inte är helt värdelös på att sjunga; man of constant sorrow med Soggy Bottom Boys (Oh Brother Where Art Thou).

På lördagen var man ruskigt seg och bakis. Jag slocknade direkt när jag kom hem men sömnen varade i ca en timme för sen kom Putte hem och det var dags att börja kröka igen. Vi var dock inte ute så länge eftersom vår vän Shandy hade ont i foten. En skada han ådragit sig när han var ute och jagade krokodiler.

På söndagen åt jag lunch med Ali som jag inte sett på länge. Det var härligt att kramas med honom igen. Senare hälsade jag på Björn och hans familj. Han är ju pappa nu, en pappa som förlorade i senaste fotbollspelet till XBox360. Helgen avslutades med en bowlingrunda som jag vann. Hade jag vetat att vissa personer är så dåliga förlorare så kanske jag hade tonat ner på psykningarna.

Det här är en av de bästa helger jag haft på länge. Det var kanske därför det inte tog lång tid innan irritationen började smyga sig på under morgonen på måndagen. Det började med att kvinnan på Arlanda hade synpunkter på mitt pass när jag skulle checka in. Sidan med personuppgifter och passkort har börjat lossna på det. Istället för att bara påpeka det, börjar idioten dra i det så att det lossnar ännu mer tills jag blev tvungen att säga åt henne att vara försiktig. När hon fortfarande drog i det påpekade jag för henne att hon knappast fixar det genom att fortsätta dra i det. Som om inte det vore nog fick jag köa överallt på Arlanda. Värst var nog när jag skulle köpa snus. Där stog fem skäggiga män i klänningar framför mig och skulle köpa 8 kilo godis var och alla skulle betala med småpengar som de hade fyllt sina fickor med. Jobbigast var en av dessa herrar när han betalade ca 445kr cash (småpengar) och 14 kr med kort. Irritationen gjorde nu ett skutt från mitt undermedvetna till mitt medvetna. Väl på kontoret i Dublin var det kring 40 jobbmail och en massa price checks som väntade på mig. Välkommen till verkligheten.

Varför dansar vi?

En sak som jag har svårt att begripa är varför man egentligen dansar. För att förstå vad jag menar vill jag att ni tänker på själva fenomenet och sätter er in i de situationer där ni brukar dansa. För de flesta är det på krogen eller någon fest där dans är möjligt. Det som jag tycker är ett mysterium är varför man går upp till en specifik plats, ofta kallat för dansgolv, när någon tilltalande låt spelas och börjar röra kroppen i rytm med musiken. Nu gäller det kanske inte alla. Många av oss rör oss inte alls i takt med musiken. Om ni nu tänkt in er i situationer som jag uppmanade er om, inser ni också att det allt som oftast bildas en ring med dansande personer. Oftast är det personer man känner. Tillsammans står ni där och skakar rumpan samtidigt som varje individ är en del av den kompletta ringen. Helt plötsligt har det blivit en tom yta innanför ringen som ingen använder. Trots att alla ni har druckit och vågar göra saker som ni vanligtvis inte brukar göra, är det ingen som vågar gå in i ringens mitt och dansa. Det är alldeles för skrämmande. Det är som att vi i ringens mitt riskerar att förödmjukas och hela vår sociala värld kollapsar. En förödmjukelse som närmast kan jämföras med de gånger folk på semester i Thailand raggat på någon de trodde var en tjej, bara för att alldeles för sent upptäcka att det egentligen var en kille. Därför förblir också ytan i mitten ofta otrampad av dansande steg.

Det är inte bara i Sverige vi dansar. Det är faktiskt sant. Dans förekommer i olika former i andra länder och kulturer. I Kosovo, där jag kommer från, är dans en stor del av vår kultur. Ofta förekommer den i form av (även här) en ring som bildas av människor som håller varandras händer i axelhöjd. Sedan dansar man medsols efter enkla men fördefinierade steg. Vem som har bestämt att just dessa steg skall följas vet jag inte. Ibland när stämningen nått sin högsta nivå kan det komma en eller två tjejer och dansa inne i ringen. Till skillnad från Sverige är dessa personer oftast helt nyktra. För att höja stämningen ännu en nivå, dvs. till Mount Everest-nivå brukar tjejerna inne i ringen sätta ett glas på huvudet och styla på det sättet. Glasen brukar vara till hälften fulla eller till hälften tomma (vilket av dem det är beror på vad du är för typ av person). Varje gång jag ser någon göra detta sitter jag och hoppas på att glaset skall åka ner i golvet, men det händer alltför sällan. Varför man dansar med ett glas på skallen har jag aldrig förstått, men jag har heller aldrig ifrågasatt det.

Vart vill jag då komma med det här inlägget? Jag önskar att jag själv visste. Jag antar att jag ville göra er mer medvetna om fenomenet och ifrågasätta varför ni dansar. De flesta av er kommer då att komma fram till att ni gör det av en känsla som brukar beskrivas som glädje. Det är också någonting ni bör lägga på minnet i dessa stunder så att ni inte tar dansandet på allt för stort allvar, som den här KILLEN.

Chatta med en kinesisk familj

Jag gick in på aftonbladet idag och möttes upp av upplysningen om att jag idag kan chatta med familjen Wang. Skummade igenom artikeln och läste att de inte får skaffa fler barn. Det måste vara jobbigt för en familj som heter Wang att inte få skaffa fler barn. Någonting säger mig att de har så mycket mer att ge.

Jag och min trollstav

image20

Nu undrar ni säkert varför jag lagt upp en bild på en pinne. Jag klandrar er inte. För en lekman kan det lätt se ut som en vanlig pinne. Men det ni inte vet är att den här pinnen inte är just en vanlig pinne. Jag har nu under fem månaders tid gått förbi den varje dag. Och varje dag har någonting sagt mig att det är någonting speciellt med den här pinnen och att jag borde ta med mig den hem. Jag hör viskningar som säger att allting är möjligt när jag väl håller pinnen i handen. Den besitter magiska krafter. Nu är det bara en tidsfråga innan jag, med risk att se idiotisk ut, plockar upp pinnen och gör den till min egen trollstav.

Jag har nu funderat på vad jag ska göra när jag väl tagit hem trollstaven. Förutom att göra mig själv ekonomiskt oberoende och ha tillgång till allt materialistiskt, någonting som jag är säker pa att även alla andra skulle göra, finns det så mycket annat trollstaven kan användas till. Eftersom jag gillar pranks och att jävlas med sådant som stör mig finns det obegränsat med roliga saker som jag kan göra. När jag skriver jävlas menar jag givetvis inte att såra folk eller dylikt, bara jävlas med dem lite oskyldigt.

Som ni bör känna till vid det här laget, är Carola och Klüft två personer som jag stör mig på. Därför skulle jag ordna så att Carola fick spela sin största och viktigaste konsert i hennes karriär och sen göra så att hon sjunger som Ken Lee. Under hela konserten skulle hon få smaka på sin egen medicin när publiken kastar blommor med rötter och jord på henne. Jag skulle göra så att Klüft börjar tävla i sjukamp igen bara för att komma sist i varje tävling under ett års tid. Skulle hon fortfarande hyckla om att hon gör det för att det är roligt eller skulle hon lägga av?

Jag skulle göra Allan till gay för en dag och sen leka "Wanna know why you are gay?"-leken med honom, men ge honom vetskapen om att han kommer att vara hetro igen dagen efter. Jag skulle låta den spanska programmerarbruden börja med sin frukost vid hennes skrivbord som vanligt, bara för att inse att ingenting kommer ut ur müslipaketet eller mjölkdunken. Av ren nyfikenhet skulle hon såklart hålla mjölkdunken upp och ner ovanför huvudet och titta in i hålet. Då skulle mjölken komma ut. Det här skulle hålla på tills hon slutar äta frukost vid sitt skrivbord.

Eftersom kött (speciellt grillat) är det bästa jag vet stör det mig när militanta veganer försöker förstöra för oss köttätare. Därför skulle jag göra så att alla grönsaker smakar saftigt grillat kött för en obestämd period.

Jag skulle göra så att ateister knackar på hemma hos Jehovas Vittnen-medlemmar och berättar deras roligaste fyllehistorier. Varje medlem skulle få minst två besök om dagen under ett års tid.

Jag skulle vända på rollerna i stränga arabländer. Kvinnor skulle få gå i bikini och männen skulle få nöjet att se ut som ninjor i burkorna som kvinnorna så länge har burit. Sen skulle männen misshandlas av kvinnorna för att de kör bil eller åker i samma bil som, för dem, okända kvinnor.

Jag skulle klä alla uteliggare i dyra märkeskläder. Istället för att hålla i en kopp skulle de istället ha Prada och Luis Vitton väskor som förbipasserande kan lägga mynt i, och alla skulle lägga mynt i dem.

Som ni ser börjar jag sväva iväg rätt kraftigt nu. Det finns mycket roligt man skulle kunna hitta på. Lika bra jag slutar här innan jag får en massa fiender. Jag känner hur jag blir uppslukad av trollstavens kraft. Och jag har inte ens hållit den i min hand än. Det hela har dock fått mig att börja tänka större. Hur skulle jag gå till väga for att göra världen till en bättre och tryggare plats med min trollstav? Vem vet, det kanske för en gångs skull kommer ett seriost inlägg om just det.

Emma förklarar...

För folk som aldrig brukar vara bakis är det svårt att veta hur en bakfylla egentligen känns. På senare tid har det, allt för ofta, blivit så att jag druckit en eller två tunnor för mycket. Dagen efter dessa kvällar brukar min skalle kännas mycket större än vanligt. Huvudet har helt plötsligt växt till en storlek som gör att jag har svårt att hålla balansen och träffar diverse möbler med den. Som tur är har jag inget akvarium vilket hade kunnat göra hela bakisgrejen ännu jobbigare än den redan är.

Idag satt jag och snackade med Emma (en polares lillsyrra) på msn. Rapp i käften (fingrarna) och kvicktänkt som hon är gav hon ett bra exempel på hur man brukar känna sig när man är bakis.

Utdrag:

Ilir säger:
allt bra fan?

Emma säger:
ja fö´fan!

Ilir säger:
fy fan vad härligt

Emma säger:
kollar på survivorman och är glad av att jag ligger i sängen och inte är på nått kallt blåsigt snöigt berg

Ilir säger:
haha

Ilir säger:
jag är alltid glad att jag inte är på nåt kallt blåsigt berg

Emma säger:
inte en ångestfylld söndag

Emma säger:
då önskar jag mig alltid bort till ett iskallt berg där jag kan ligga och invänta döden

Allan 2 - 0 Projektledare

Igår var det företagsfest för alla IBM anställda. Vi har haft det en gång  förut och det var  mycket lyckat. Förra  gången innehöll festen  dyngfylla, chefer som kommenterar de kvinnliga anställdas bröst  och slagsmål. Kan inte bli  härligare än så. Det lustiga är att Allan, lite klumpigt, terroriserat en projektledare på dagen just innan båda de  här  festerna.  Första  gången skulle han  snacka  med henne om ett  projekt  och kommenterade  ett   vykort på  hennes  skrivbord  med "oh,  is that  from your fiance?". Hans försök till att vara rolig resulterade i en  sån  där jobbigt pinsam  situation  när hon  svarar  "no,  I  am   going through   a divorce".  

Igår  var   det   dags   igen.  Allan    går  till    projektledarens skrivbord. När  hon blir  medveten om  att han   är där  försöker hon  ta  bort  sidan hon surfade  på   men  fumlar   istället  några   sekunder   för  länge   med   den. Tillräckligt länge  så  att Allan kan  se att  hon  surfade på  någon sida som handlade om  svampinfektioner. Det var riktigt kul att se de pinsamt  anträngda interaktionerna dem  emellan  på  festen  senare   på  kvällen.   Allan medveten om  att  hon har svampinfektion. Projektledaren  medveten  om  att  Allan vet om hennes  svampinfektion. Jag, en tredje part som  observerar och tar  "mental notes". Ibland  önskar jag att  jag vore  Gud så att jag kunde se alla  såna här saker.


The Guiness Brewery

Som bekant var Gregor  på besök under förra  helgen fram till mitten  av veckan.Jag  kan  enklast  sammanfatta  hans  vistelse  med  att jag  skrattat ovanligt mycket.  Lika mycket åt honom som med  honom. Det  var för mig  ett nöje  att se honom  brottas med samma problem som jag hade under min första tid här. Helgen smygstartade egentligen redan när  jag mötte upp Gregor vid  tolvtiden på torsdagen. Jag hade då druckit en hel del öl eftersom vi firade Mineshs  (kompis till Allan)  födelsedag. Det  var inte  mer än  rätt att  även Gregor  skulle få dricka en "pint" eller två.

Eftersom  jag jobbade  på fredagen  blev det  inte att  vi gick  ut förrän   vid tiotiden.  Innan  det  hade  Gregor  hunnit  med  att  bli  av med  sin   lagade framtand (den nedre). En gammal skada  från en utekväll i  Boden då han parerade ett slag med ansiktet. Nu passade han in bland irländarna riktigt bra. Jag  tror vi hann med att prova tre olika  ställen innan vi bestämde oss för att  kasta in handduken kring  fyra tiden.  Det Gregor  fick ta  med sig  var att  det är  mer svårraggat här än i Sverige. Av någon anledning snackade vi bara med tjejer från ställen där de har  en svår accent. Bland  annat fyra tyska brudar  med mustasch som påminde   om lite   femininare  versioner av Arnold  Schwarzenegger när de snackade. Dessa gånger fick  vi  avbryta ganska  tidigt eftersom  vi  insåg  att det  inte  skulle leda någonstans. Språkbarriärerna var alldeles för stora. 

Lördagen följde  samma spår  där vi  förfestade med  Minesh och  en del kompisar till honom. En  av hans  polare  hakade  på oss  eftersom Minesh  och  resten av gänget skulle dra hem ganska tidigt.  Av  någon anledning  var det  som  att den killen ville bevisa för  oss att han  är bra på  att ragga eftersom  han  stötte på alla  människor som  såg ut  att ha  ett par  bröst. Kvällen slutade lite lamt eftersom vi råkade välja sämsta  utestället att avsluta kvällen på.  Majoriteten av folket där var baltiska killar som såg att ha ätit ryss femmor till frukost i några år.  Det positiva  är att  vi slapp  betala inträde  eftersom vi  charmade vakterna  lite. Vet  inte hur  man ska  tolka det  riktigt, kanske  är halvfeta fyrtioåriga vakter vår grej.


Det  är väldigt  intressant att  observera hur  bra Gregor  är på  att  förvirra människor. Det beror mer på hans felsägningar än på hans psykologiska kunskaper. På söndagen bestämde vi oss för att besöka Guiness bryggeriet. Eftersom vi  inte riktigt vissta var  det låg fick  vi fråga oss  runt på stan.  Gregor, som ville träna på sin engelska, tog  ofta initiativet och frågade folk  om instruktioner. Men  istället  för  att fråga   efter Guiness  bryggeriet,  insisterade han  med att fråga  efter Carlsberg  bryggeriet. Någonting  som inte  finns här i Dublin. Detta möttes upp med stor förvirring och de tillfrågade började titta runt efter nåt  som  kan indikera  på  vart Carlsberg bryggeriet  kan ligga.  Jag  fick de gångerna skjuta in ett "the guiness  brewery", men först efter att ha  njutit av situationen en stund. En annan fråga  som möttes upp av liknande reaktioner  var när Gregor försökte hitta  en bankomat och frågade  efter en "ETA machine".  Det här kanske inte låter så roligt men jag sitter i skrivandets stund och  skrattar när jag  tänker på  det. Jag  är säker  på att  han kommer  att bli en av de där pinsamma papporna en vacker dag.  


Gregor hade planerat  att åka hem  på tisdagen men  pga. mycket dålig  planering missade han planet. Han fick istället åka hela vägen från flyplatsen och in till stan igen, bara för att hoppa av vid fel hållplats. Detta resulterade i att  han fick gå några kilometer längre med två tunga väskor. När han kom tillbaka, sådär lagomt svettig  och med  en halv  framtand, kunde  jag inte  annat än skratta åt honom. Det blev inte  sämre när han berättade  att en expedit inte  hade förtått honom när han hade frågat vilka "bravrages" (beverages) de hade.


RSS 2.0