Flygvärdinnor...

Efter att ha flygit en hel del under detta år så har jag insett en sak, jag gillar inte riktigt flygvärdinnor eller att flyga. Det finns många anledningar till det men jag skall bara nämna några av dem. Obs. detta är ingen lista så ni får gradera punkterna efter egna erfarenheter.

  • Kommer ni ihåg när flyvärdinnor brukade vara snygga? Inte?? Tänkte väl det. Det är för att de människor som fick uppleva snygga flygvärdinnor antingen är väldigt gamla eller döda nu. Dagens kvinnliga flygvärdinnor är i femtioårsåldern och har alldeles för mycket röd läppstift. En röd färg som till och med ryska kvinnor hade reagerat på.
  • Idag har en ny våg av individer penetrerat arbetsmarknaden för flyvärdinnor. Just det, jag snackar om de "manliga" (oftast feminina) flygvärdinnorna...eller säger man flygvärdar? De är ofta supertrevliga, så trevliga att man börjar misstänka saker. De vet någonting som jag inte vet och jag skall ta reda på vad det är. Det är vid såna situationer de negativa effekterna av en mer jämställd arbetsmarknad börjar märkas. De jävlarna har säkert också bättre betalt än kvinnorna. Det är även alltid en lika stor besvikelse när man åker med ett flyg och märker att 80% av flygvärdinnorna är män, de andra 20% tillhör kategorin ovan. En besvikelse som närmast kan jämföras med de gånger en sköterska skall byta kateter på en och det visar sig att ens favoritsköterska är sjuk. In kommer istället Sebastian och skall hjälpa till med bytet.
  • Flygvärdinnor förutsätter oftast att man är halvt förståndshandikappad (detta kanske bara gäller mig). Har ni märkt att flygvärdinnorna alltid vill ta en titt på ens boardingcard när man stiger in i ett flyplan. Sen börjar de instruera dig om var din plats är i den djungel eller labyrint som flygplan ofta brukar vara. Tack snälla flyvärdinna! Hade du inte instruerat mig så hade jag satt mig på golvet i mittgången eller med piloterna och tryckt på alla knappar. Efterbliven som jag är.
  • Det nedlåtande leendet flyvärdinnor alltid har på läpparna.
  • Spelar ingen roll var, när eller hur länge du skall flyga. Det finns alltid minst en medpassagerare i närheten av dig som du stör dig på. Ibland kan de vara så unga som två år. Är det någonting som verkligen kan ta knäcken på en så är det gråtande barn. Ge dem lite whiskey...eller varför inte fälla ner munstyckena och ge dem lite syrgas så att de lugnar ner sig. Man måste tänka på sina medmänniskor.
  • Är det inte gråtande barn så är det den överviktiga kvinnan bredvid dig som tagit båda vilostöden för armbågarna. Sen sitter hon och fiser under hela resan och försöker dölja det genom att låtsas hosta så att man inte skall höra att det verkligen är hon. Busted, kärringjävel.
Om man bortser från dessa punkter och den panik jag känner varje gång planet skakar till så är det bekvämt att flyga. Det går fort och om någonting händer så vet du att du inte kommer att klara dig.

God Jul

Konsultfest....

Eftersom vi inte var bjudna till Vodafones interna fest förra veckan så drog alll konsulter (som inte är IBM anställda heller) till med en fest. Vi skulle enligt beräkningarna vara 20 st men det dök bara upp sju, inklusive mig. Vi började på en pub som enligt Allan hade varit ett "whorehouse" en gång i tiden, lovande. Stället såg lite ut som en bordell från vilda västern. Inredningen och spiraltrapporna gav det intrycket iallafall, det var bara ett piano och ett pokerbord som saknades...och de lättklädda kvinnorna förstås. Efter ett antal öl och mycket fyllesnack som mestadels handlade om telecom eller olika tv-spel (nerd alert) så begav vi oss till ett annat ställe som mer liknade det man är van vid i Sverige. Dansgolv och blondiner med mycket cleavege. Där fanns också all IBM-folk som jobbar åt Vodafone. Vi teamde så klart upp med dem och fortsatte att dricka öl. Jag fick också tillfälle att bekanta mig med folk på avdelningen som jag bara hade nickat åt tidigare. Tyvärr så var inte alla karaktärer där vilket hade varit kul eftersom det är en del svar som jag skulle vilja få svar på, mestadels från en person. Mer om det kommer i nästa inlägg.

Som ni märker är inte det här inlägget hälften så roligt att läsa som tidigare inlägg. Det beror på att jag har fått i mig 8+ öl, vilket gör att detaljer uteblir. Kan dock säga att jag har blivit mer optimistisk till brudarna här i Dublin. Vet dock inte om det är någonting att lita på just nu. Orcher är snygga just nu. Speceillt den som vill äta benen på Merry & Pippin i första delen av sagan om ringen.

Vi hörs imorron, cheers.


CRAZY FOOL!

Igår var jag in till stan för att känna av julstämningen här i Dublin. Morgonen började dock med en joggingtur som jag hade lovat mig själv. Jobbigt men skönt när man har gjort det, ni känner säkert igen känslan.  Inne i stan var  det fullt med folk överallt, som det kanske skall vara så här nära jul. Gatorna var även fyllda med musikanter och andra frusna själar som försökte tjäna en hacka på vad de tyckte var underhållning. Jag såg bla. en kille som hade målat sig helt brun och försökte föreställa en staty. Men stackarn såg ut att frysa så mycket. Jag kunde se det på hur hans snor hade tagit bort färgen under näsan och runt munnen. Nu såg han bara ut som en vanlig människa som halvt hade förvandlats till en staty. Misslyckat.

Det gick helt klart att känna en gnutta av julstämning i luften. Alla ingedienser fanns där. Julpyntningen mellan byggnader, tomtar, nissar, unga föräldrar med gråtande barn och bittra 30+ tjejer med fler påsar än de kan bära. Eftersom jag inte brukar handla förrän dagen före julafton så gick jag mest omkring och njöt av den harmoniska stämningen som kunde ha funnits. Jag köpte dock en t-shirt dels på grund av budskapet i den, men också för att den var hyffsat bllig (rea). På framsidan av den är det en bild på Mr. T och texten "CRAZY FOOL". Eftersom Mr. T är en av de få manliga killar kvar i denna metrosexuella värld vi lever i idag, kunde jag inte låta bli att köpa den.

Efter att ha sprungit in och ut ur diverse köpcenter så blev jag snart ganska uttråkad och begav mig tillbaks till hotellet. Jag hade fått en tillräckligt hög dos av feta gubbar och gröna dvärgar för en dag. Hemma på hotellet provade jag på min nyinköpta t-shirt och insåg att den satt ruggigt dåligt. Den måste ha blivit tillverkad av barn i något u-land. Ingen känsla för design. När jag stog där och kollade in mig i spegeln så kunde jag bara se och tänka en sak. CRAZY FOOL.

Cheers

One of your finest lager please...

Igår fick jag äntligen testa lite barer här i Dublin. Planen var att jag skulle träffa en kompis från universitetet och bara ta någon öl. Men under dagen frågade Allan om jag var sugen på att ta en öl efter jobbet. Klart som fan. Även en tjej från avdelningen hakade på. Hon heter Nula (ett L och ett K där någonstans kan göra det till  ett pinsamt namn). Irland måste vara det land som verkligen missbrukar hela peak-off peak tänket. Baren som vi började på hade ett pris på ölen innan kl. 23:00, efter det höjde de priserna fram till kl. 24:00 föjlt av ännu en höjning efter midnatt. Har en bra idé om hur man skulle kunna sätta upp det i Abacus (Basset folket fattar).

Vi var alla hungriga och bestämde oss för att äta nåt så vi beställde en meny som hette något i stil med Combo (för 3-5 personer). När jag fick se maten trodde jag att jag hade dött och kommit till himlen. Dödsorsak: mest troligt en hjärtattack på grund av all fet mat. Måltiden bestog av ett stort fat med pommes, kycklingvingar, fiterad fisk, fiterat nånting annat och korv. Till det fick vi även 3 olika dressingar. Det var bara att hugga i. Fan, jag måste ut o jogga imorron.

Nula drog och byttes ut mot Sigge som jag inte träffat på över ett år. Hade nästan glömt vilken bra humor den killen har. Efter en öl på samma ställe drog vi vidare till en annan pub och teamade ihop med Allans polare. En sak som man måste vänja sig med här, och som jag tror att många i Sverige säkert inte är vana vid, är att man bjuder hela sällskapet på öl om det är så att man ska gå och beställa. Det tog därför inte lång tid innan folk började bjuda oss på öl. Bra folk dom här Irländarna. Efter några öl drog vi ner till nedre våningen där lokala band spelade på scen. Helt klart ok musik. Efter lite catching up bestämde vi (jag och Sigge) oss att kasta in handduken eftersom vi båda skulle jobba dagen efter. Vi tackade för oss och red ut mot solnedgången. Sigge mest troligt i en buss och jag i en tram lyssnandes på lite musik från min Ipod.

Cheers, Ey


Någon som kände Sten?

Det känna så tomt utan Sten. Hur orkar man skriva en artikel om en jävla fisk? Eller ännu värre känna tomhet när fiskjäveln har dött? Ett tydligt tecken på att vissa har få bekymmer här i livet. Vad är nästa steg? Typ,  "jag har slutat duscha eftersom det kan innebära slutet för mitt navelludd Gunnar. Vi har upplevt så mycket här i livet tillsammans. Det skulle kännas tomt om Gunnar försvann ur mitt liv". Var Sten än är så är jag säker på att han har det mycket bättre än i denna värld.

Nu till ett riktigt problem. Säger man "i Irland" eller "på Irland"? Ex. "Brudarna är inte speciellt snygga i Irland" eller "brudarna är inte speciellt snygga på Irland". Vi diskuterade detta under en lunch innan jag åkte iväg men jag tror inte vi kom fram till något bra svar. Någon som har en bra förklaring?

Fo shizzle



Excuse me...

...måste vara den fras jag använt mest i detta land. Att förstå vad Björn säger är ingenting jämfört med den hardcore irländksa dialekten som vissa har. 

Glömde nästan berätta att Michael hade gjort en lista på två A4 blad över sevärdeheter och dylikt som jag måste besöka under tiden jag är här. Anledningen till hans fina gest beror på att vi har diskuterat ämnet under luncherna några gånger. Hade dock inte förväntat mig att någon skulle göra en lista över det. Jag blev så klart glad och ville bara  krama om Michael....men det kanske hade gett lite fel signaler. Det kändes iaf som de gånger förälskade tjejer bränt en skiva med deras favoritlåtar åt en. Inte för att detta någonsin har hänt mig men ni fattar poängen. Fick ju ändå uppleva den känslan till slut.

Cheers


Leprechaun ska det vara....

Fick en kommentar om namnet pa bloggen. Leprechaun stavas det givetvis, jag orkade bara inte kolla upp det nar jag skapade bloggen for att jag ar.......lat. Nu vet ni!

Tyvarr gick det inte att andra namnet pa bloggen sa ni (Anders) far helt enkelt acceptera Lepricon. =)

Peace Out 

First week

Första veckan avklarad...
Nu är det säkert många som tänker "men Ilir, du är för Kool för att blogga". Jag kan bara säga att jag är en svag människa. Först sms och nu bloggande, vart skall det här leda?

Första veckan på Irland har gått ganska smidigt. Den nervositet jag hade innan jag kom hit försvann ganska snabbt när jag klev in på kontoret. En stressad Michael mötte upp mig och berättade att det hade blivit fel rating i en hel dags trafik så det var bara att sätta igång och spåra. Men lyckligtvis så visade det sig att det trots allt var rätt rating, Michael hade bara kollat på fel typ av trafik.

Sammanfattningen av första veckan är det har hänt mycket och lite på samma gång. Jobbmässigt har det varit ganska stressigt men efter jobbet har jag inte haft mycket att göra. Kan säga att jag börjar bli riktigt duktig på att pilla navel, klarar av det med tummen nu också.

Det jag också insett under den första veckan är att jag kommer att behöva skruva på mig mina byxor efter 6 månader här om jag inte ser upp med maten. De som känner mig vet att jag inte gnäller över fet mat men det finns en gräns på hur fet den får vara. Jag köpte t.ex. en macka på hotellet och fick med chips till den. Sourcream tror jag smaken var. Fet som jag är så åt jag upp chipsen också.

Annars har jag hunnit besöka ett shoppingcenter och en shoppinggata här i Dublin. Det senare var faktiskt ett riktigt charmigt ställe. Skall så småningom besöka lite pubbar också, måste bara skaffa lite vänner först. Någon som vet var jag kan köpa några?

RSS 2.0